Iris airoid-formet “guld”

Iris airoid

Iris airoids (gul, sump) - flerårig plante op til 2 m højde med lange blade af xiphiform form og store gule blomster op til 10 cm i diameter. Det blomstrer i slutningen af ​​juni, blomster er dannet på lange peduncles, som undertiden tages for stilkene.

Iris kan vokse både på solsiden, og i skyggen er den ikke bange for kulde og frost, men meget hygrofil. Det er bedst for mosen iris at bo på reservoirets kyst eller i lavlandet, hvor der er opsamlet regnvand - det behøver ikke at vandes. Men hvis denne iris er vokset langt fra vand, så i en tør sommer bør den vandes.

I slutningen af ​​sommeren producerer iris frugter - små tricuspid kapsler 5-6 cm i længden, som modner og brister fra frø. Om foråret giver de gode skud. Ulempen er, at spirerne kun blomstrer i 3-4 år.

Iris har mange æstetiske egenskaber: skønhed, uhøjtidelighed, frostmodstand, frugtbarhed, men når man planter det, skal man tage højde for, at de vokser meget hurtigt og fanger hele rummet rundt. Jeg vokser iriser på et blomsterbed adskilt fra andre blomster, jeg adskiller børnene hvert år og transplanterer dem eller giver dem til mine naboer.

Iris airoid
Iris airoid

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − 25 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: